donderdag 26 januari 2012

KRUIDENTAAL WORKSHOP

 'De kunst van het fluisteren met Planten'
Workshop op uitnodiging
Wanneer je een workshop host en voor minmimal 5 betalende deelnemers zorgt kun  je zelf gratis deelnemen!In de Kruidentaal workshop ontdek je op unieke wijze dat er vele parallen te vinden zijn tussen mensen en kruiden. Kruiden spreken namelijk een eigen taal en beschikken net als mensen over specifieke eigenschappen. Hoe meer je hun taal leert spreken hoe meer ze tot jou zullen spreken en je tot een heilzame uitwisseling kunt komen.

 Net als bij mensen kun je aan de lichaamstaal van kruiden veel aflezen. Bij planten spreken we echter niet van lichaamstaal maar van signatuurleer en typologie.  Met  de wetenschap van specifieke kenmerken (groei; bloeiwijze; structuur; vorm; textuur; kleur en niet te versmaden geur en smaak) en een beetje gefluister (zintuiglijke waarneming en intuïtie) kun je al veel te weten komen over de geneeskrachtige werking van een kruid.
Wanneer je bovengenoemde eigenschappen in acht neemt krijg je een totaal indruk van de plant en herken je de analogieën met het menselijk organisme en de persoonlijkheids kenmerken. Zo ontwikkel je inzicht in de geneeskrachtige werking en ontdek je hoe kruiden op wonderlijke wijze spiegelen hoe jij en je medemensen gekruid zijn en in het leven staan.
Voor deze cursus heb je geen speciale voorkennis nodig. Wat je wel nog hebt zijn de volgende 3 onontbeerlijke eigenschappen: de verwondering van een kind; de alertheid en bedachtzaamheid van een oude wijze en de naïviteit van een dwaas. Gedurende de cursus zul je spelenderwijs ontdekken waarom deze kwaliteiten onontbeerlijk zijn om de Taal der Kruiden te verstaan. Mocht je deze eigenschappen nog niet (volledig) ontwikkeld hebben dan gebeurd dat wellicht tijdens deze cursus(?!)

Belinda brengt haar passie voor kruiden op beeldrijke wijze over.   De workshop is een kruidig alternatief voor een Teambuilding activiteit.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten