dinsdag 11 oktober 2011

Algemene introductie Groen Geluk Projecten



  
Planting Seeds of
            
              Green Happines
                            
                           for the next 7 Generations
   
       
        

                             Imagine,  instead of stepping into Daily Life stepping into Creation
   Graag  bieden wij onze expertise aan: Om te inspireren en waar nodig instrueren van jong en oud om Groen Geluk te zaaien; planten; oogsten en te verspreiden en zodoende de transitie mogelijk te maken naar een harmonieuze en duurzame samenleving, waar niet alleen zijzelf direct van profiteren maar ook de volgende 7 generaties!

In mijn hoedanigheid als Duurzame dag Dromer en Edutainer nodig ik een ieder die wil op zorgvuldige en ludieke wijze uit om zich(letterlijk naar de Aarde te buigen om Groene Projecten te realiseren(zoals bijvoorbeeld de aanleg van een Smaakvol (eetbaar) Schoolplein; Composthoop; Natuur speelsplaats; Kruidenspiraal; Beestenhotel; Lemen pizzaoven en rocket stove; Solar cooker etc.)en zich figuurlijk te buigen naar de Aard van de Menselijke Natuur:  In overeenstemming te leven met de Biosfeer van de Aarde en alles dat zij op wonderbaarlijke wijze voortbrengt.

         De Groen Geluk Projecten zijn geinspireerd op de internationaal erkende en door het Europees Platform gesponsorde Ecovillage Design Education Trainingen die door de Global Ecovillage Network  wereldwijd geïnitieerd worden. Daarnaast nemen de culturele gebruiken van natuurvolken en permacultuur  (een ontwerpsysteem om gezonde samenlevingen en ecosystemen te creeeren) een prominente plaats in.

Een Vruchtbare Bodem is een Levendige Bodem
Sociale; ecologische; economische en mondiale aspecten sieren de Groen Geluk Projecten. Theorie; praktijk; sociale cohesie en ontspanning (muziek; dans; spel; creativiteit; story telling) worden zorgvuldig op het moment en de deelnemers afgestemd waardoor een levendige en experimentele learning context ontstaat.
Daar veranderingsprocessen die  van binnenuit komen en door de gemeenschap gedragen worden  de meeste kans van slagen hebben besteden wij  aandacht aan lokale (persoonlijke ontwikkeling); regionale (community-building; familie/ klas/school/wijk/stad) en globale aspecten  (ecologie/wereldbeeld/natuur/milieu /economie etc.).

De projecten waarmee in het voorjaar van 2012 van start wordt gegaan zijn
11 april>  Presentatie Ecovillage Design Education http://www.eetbaar-park.nl/
start 17 april> Het Weet Wat je Eet Project http://www.eetbaar-park.nl/)
6 mei> Beesten hotel bouwen http://www.eetbaar-park.nl/
12 mei> Kruidentaal workshop http://www.eetbaar-park.nl/
30 mei> Kinder kruiden http://www.eetbaar-park.nl/  

Fortuinlijke Groen Geluk Festiviteiten(op uitnodiging)
De Groen Geluk club voor kinderen op woensdagmiddag


Geen opmerkingen:

Een reactie posten